Atletiek & Recreatiesport

cropped-07-Slite_Sportpark_Vierhoeven.jpg

Basis CMYK

OVER ONS

Atletiek- en Recreatiesport Vereniging (ARSV) THOR is met meer dan 1500 leden een van de grootste sportverenigingen in de regio. In 2017 bestaat THOR 90 jaar. Een vereniging dus met een zeer rijke historie.

Aanbod

Het aanbod van THOR varieert van Wedstrijdatletiek, Recreatief hardlopen, Nordic Walking en Jeugd, tot Wandelen, Gymgroepen en Jeu de boules. Zowel op top- en wedstrijdniveau als op recreatief niveau. Kortom, er is voor elk wat wils.

 

01 Thor CameraWedstrijdsport: Trainingen

Heb je zin om een keer mee te trainen, dan is dit natuurlijk altijd mogelijk. Bel dan eerst met 06 22614077

Algemene traing AB-junioren/senioren
De trainingstijden/trainers in het zomerseizoen zijn:

Masters- en seniorenloopgroep
Tevens is er op dinsdag- en donderdag van 18.30 – 20.00 uur training voor de masters- en seniorenloopgroep. En op zondag is er een bostraining om 08.30 tot ca. 10.30 uur vanuit het Thorhonk.

 

01 Thor CameraRecreatiesport bij THOR

Hardlopen bij de afdeling recreatie van THOR is voor hardlopers van alle niveaus. Of je nu al jaren intensief traint of net begint, THOR biedt 6 dagen in de week gezellige en gevarieerde trainingen op jouw eigen niveau. Bij de afdeling staat kwaliteit voorop. Je traint dus altijd onder leiding van een deskundige, gekwalificeerde trainer. Bovendien houden we zoveel mogelijk rekening met de wensen van onze leden. Het is tenslotte belangrijk dat je plezier hebt en behoudt in het hardlopen.
Binnen de afdeling recreatie kun je trainen op verschillende niveaus, 6 dagen in de week. Meer informatie over de groepen en trainingstijden vind je bij loopgroepen. Het trainingsschema vind je bij trainingen. Hier zie je wat er deze week op het programma staat.

Ben je nog geen lid van THOR, kom dan gerust een paar keer gratis mee trainen om te kijken of het je bevalt. Alle loopgroepen starten vanaf het THOR-honk in Sportpark Vierhoeven. Spreekt het je aan dan vragen wij je om lid te worden. Dit gaat heel gemakkelijk door het aanmeldformulier in te vullen.

Opstartcursus Hardlopen 2016 downlow de flyer hier!!!!!!

 

006_Butten_Jeugd_Thor-300x300

Jeugd

Training (alle categorieën).
Thor sluit aan bij de visie van de Atletiekunie waarin het atletiekonderwijs tot 14 jarigen op een deels speelse manier wordt gegeven. Veel onderdelen worden dan ook in spelvorm gegeven. Naarmate de kinderen ouder worden, wordt een meer prestatiegerichte training gegeven waarbij ook gespecialiseerd kan worden naar een of meer onderdelen.

 

005_Butten_Wandelen_Thor-300x300

Wandelen bij A.R.S.V. THOR

Wanneer men in Roosendaal de naam THOR noemt, associëren velen dit met atletiek, de halve marathon en de avondvierdaagse. Maar sinds oktober 1988 bezit THOR ook een bloeiende wandelvereniging. Reeds vele jaren werd behoefte gevoeld aan een wandelafdeling o.a. bij de deelnemers aan de avondvierdaagse en bij de trimatleten, die door blessures of leeftijd iets terug wilden schakelen. Toen dan ook in 1988 het initiatief werd genomen door enkele THOR-leden, groeide deze afdeling stormachtig. Binnen enkele weken bereikte men een ledental van honderd. Het ledental is gestaag blijven groeien. Momenteel telt de wandelafdeling ruim 300 leden, waarvan velen, één of meerdere malen per week, onder leiding van een voorloper de wandelschoenen aantrekken.

Wat heeft deze afdeling te bieden?
De wandelafdeling van Thor biedt naast “gewoon” Wandelen ook mogelijkheden tot Sportief Wandelen en Wandelen met Parkinson.

 

01 Thor Camera

Nordic Walking Roosendaal

Nordic Walking is een vorm van wandelen met poles (stokken).  De poles worden bij Nordic Walking gebruikt om actief mee af te zetten, waardoor het een sportieve manier van bewegen wordt.  Het hele lichaam is hierbij actief. Nordic Walking kan op elk niveau worden beoefend en is geschikt als bewegingsvorm voor jong en oud, individueel of juist met een groep. In een cursus van 6 lessen, kunt u de juiste techniek aanleren, waarmee u blessures kunt voorkomen. U kunt zich na de cursus  aansluiten bij atletiek- en recreatiesportvereniging Thor. Hier wordt meerdere keren per week gelopen op verschillende niveaus, ook voor mensen met een lichamelijke beperking. Nordic Walking is ook geschikt als revalidatietraining.

De lessen worden verzorgd door Marita Castenmiller en Karin Noorman.

Zij zijn ervaren Inwa Nordic Walking instructeurs en Oefentherapeuten Mensendieck.

 

07_Butten_Gym_Thor-300x300Gymgroepen volwassenen

ARSV Thor heeft diverse gymgroepen met deelnemers tussen de 50 en 80 jaar die elke week op een gezellige en sportieve manier werken aan de conditie, lenigheid en coördinatie. D.m.v. gevarieerde sport- en spelactiviteiten onder leiding van een deskundige docent is elke les weer een leuke ervaring. De lessen worden op diverse dagen en tijden gegeven op verschillende locaties. Wilt u graag actief bezig zijn? Dan bent u van harte uitgenodigd om eventueel met een vriend(in) eens kennis te maken met de lessen Gymgroepen.

jeugdgroep genaamd Sport- en spelinstuif

Naast deze groepen voor volwassenen kennen we ook de jeugdgroep genaamd Sport- en spelinstuif.
Deze groep bestaat uit kinderen met een beperking in de breedste zin van het woord. Het spelaanbod is zeer gevarieerd.
De doelgroep bestaat uit kinderen tussen de 6 en 18 jaar met een beperking/handicap in de breedste zin van het woord. Dit kunnen kinderen zijn met een chronische-, lichamelijke-, verstandelijk, visuele-, auditieve beperking. Zin om ’n keertje mee te doen? Dat kan! Neem dan contact op met Anouk.

 

008_Butten_Jeu-de-Boules_Thor-300x300Jeu de Boules

Les Thorquettes
Sportpark Vierhoeven
Nispenseweg 5
Roosendaal

A.R.S.V. THOR afdeling Jeu de Boules.

De banen van de afdeling Jeu de Boules (Pétanque) liggen bij het Thorhonk in het groen van het Sportpark Vierhoeven.

De boulers spelen hun interne competities op dinsdag en donderdag vanaf 13:30 uur

Ook zijn er verspreid over het jaar toernooien en festiviteiten. De afdeling kenmerkt zich door een gemoedelijke en vriendschappelijke sfeer.

04_iMac

Wil je meer weten kom snel naar onze site!!!